Home Newsletter Forum Kontakt
 
   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Home Festival      Visitors Info      Linkovi      Kontakt      Info Vinkovci 2018.       
Novosti  
Okrugli stolovi  
Sam svoj majstor  
Zanimljivosti  
Lampe  
Savjeti  
 Media
Izlog festivala
Foto galerije
Video galerije
Vaši komentari
Download
 Izdvojeno
Audiofil.net
Audiofil.net
Facebook

 

 
Jericho horna sa Fostex drajverima

 

Odmah na samom početku kod prvog zvučnog dojma dalo se naslutiti da te horne rade brz, dinamičan, rezolutan i moćan zvuk odličnog stagea, i da bi valjalo malo se poigrati sa amplifikacijama, izvorima i položajem zvučnika. Trebalo je neko vrijeme i nekoliko promjenjenih set-upova, te sam na kraju u nedjelju ujutro i položaj samih zvučnika promijenio, postavivši ih dijagonalno u prostoru da bih koliko toliko smanjio utjecaj refleksija sa velikih staklenih prozorskih površina. Nakon toga Mr.Mekulić je uključio laptop i preko DAC-a (NOS DAC Monica 2 +Mojo +USB konverter) na Elvisov Blue Velvet preamp pustio početni track sa "Jazz at the Pawnshop" albuma, fenomenalno, napokon se nakon dugo traženja otvorio veliki zvuk i pravi stage. Strahovit potencijal pokazuje taj uradak Mr. Mekulica i žao mi je što su dečki morali otići jer bih se zaista sa velikim guštom pozabavio još tim zvučnicima i DAC-om. Zaista jedno od ugodnijih zvučnih iznenađenja cijelog festivala. Također, ta dva mlada splitska samograditelja, Xyrion i Mr. Mekulic dostojno su branili boje splitskog ogranka samograditelja, pokazali su puno znanja, volje i truda, želje za učenjem i entuzijazma. Bit će stvarno veliki gušt i zadovoljstvo pratiti rad ove dvojice mladih splitskih samograditelja i u budućnosti. Sudeći ovako na brzinu po dosad viđenom, po volji da tegle te velike i teške zvučnike 300 km do Krasna i nazad, po prikazanom znanju te brzini i lakoći kojom upijaju nova znanja i iskustva, samo nebo im je granica i uvjeren sam da ćemo, obzirom na potencijal koji su pokazali, uživati i ubuduće na ovakvim druženjima u njihovim radovima. Bravo dečki...

(Tekst by Helicon 28.svibanj.2010.)

 

 

Potpuno se pridružujem ovim Heliconovim čestitkama. Virujen da će se svi složit da su njih dvojica bili najugodnije iznenađenje festivala.
I onda neka netko kaže da mladi ljudi ne prihvaćaju te "stare" tehnike.

Bravo dečki, samo tako naprvo. A neć mi govori da će na idučem triode festivalu biti ne samo horne nego i pojačalo nastalo njihovim rukama.

(by sstrsat 28.svibanj.2010.))
 
 
Triode
       
       
Copyrights by Triode Festival 2017. All rights reserved.