Home Newsletter Forum Kontakt
 
   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Home Festival      Visitors Info      Linkovi      Kontakt      Info Vinkovci 2018.       
Novosti  
Okrugli stolovi  
Sam svoj majstor  
Zanimljivosti  
Lampe  
Savjeti  
 Media
Izlog festivala
Foto galerije
Video galerije
Vaši komentari
Download
 Izdvojeno
Audiofil.net
Audiofil.net
Facebook

 

 
Khadgarov prvi lampaš

Ovo je moj prvi lampaš kojeg sam napravio. Počelo je tako da sam pri renoviranju svoje sobe mislio napraviti nešto cijevasto da zamijenim dosadašnji sistem koji se sastojao od malog integrirca tda1521. Budući već 15tak godina ne puštam lemilicu iz ruke tako sve ča napravim je DIY jer volim miris tinola i zagrijanu lemilicu pored sebe. Do sada sam radio samo sa tranzistorima pa sam došao do zaključka da trebam neko lagano osvijetljenje u sobi pa su lampe bile logički izbor. Shemu sam dobio od Harkonena kao i također još dosta sitnih dijelova. Izlazni trafoi su motani od strane našeg forumaša Svetisea. Tako da sam u startu imao dosta dijelova i sa minimalnim ulaganjima polemio sve u jednu cijelinu.

Bilo je malo problemčića oko puštanja u pogon;premali anodni napon,razne petlje u masi ali ništa tako problematično da uz pomoć kolega sa foruma ne bi znao riješiti i negdje od rujna prošle godine pojačalo svira bez ikakvih daljnjih problema.

Kutija podsjeća na Edisonov rad i to nije slučajno jer od kada sam se učlanio na forum njegove kutije mi predstavljaju stvarno izvrstan primjer,a kako volim limene kutije i radim ih od uvijek njegov način spajanja je bila motivacija da krenem tim putem jer sam do sada lim savijao sa upitnim rezultatima.

Ovo pojačalo je također bilo predstavljeno na AV media show-u u Sheratonu u studenom prošle godine koji je po prvi puta imao DIY sekciju i koja je bila mogu reći jako dobro posjećena.

Detaljno na:
http://www.audiofil.hr/forum/forum_posts.asp?TID=11912
 
 
Triode
       
       
Copyrights by Triode Festival 2017. All rights reserved.